szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már nyilvánosak az egyetemi, főiskolai beiratkozások időpontjai, helyszínei. Mutatjuk, hogy melyek azok a dokumentumok, amelyeket mindenképpen magatokkal kell vinnetek ahhoz, hogy sikeresen be tudjatok iratkozni.

Egyetemenként eltérő lehet, hogy pontosan milyen papírokat, okmányokat várnak tőletek a beiratkozások idején - ezeknek pontosan az intézmények honlapjain tudtok utánanézni, de mutatjuk, hogy melyek azok a dokumentumokat, amelyek biztos, hogy kelleni fognak, így akár biztosra is mehettek, és megelőzhetitek az "otthon hagytam" szituációkat.

Beiratkozási lap

Mindenképpen kelleni fog a Neptunból kinyomtatható beiratkozási lap (egyes egyetemeken több példányban is). Ezen felül, ha például önköltséges képzésen fogtok tanulni, akkor (ha van) a képzési szerződésre is szükségetek lesz. Valamint a felvételi döntésről szóló határozat sem árt, ha nálatok lesz.

Személyi iratok

Szükség lesz mindenre, ami általában a tárcátokban megtalálható: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ-kártya. Ezen kívül a bankszámlaszámotok is kelleni fog - ehhez kapcsolódva pedig nem árt, ha elviszitek a saját névre szóló lakossági folyószámla igazolását is. Vannak egyetemek, ahová külön igazolványképet is kell leadni, ezért jó, ha azt is tartotok magatoknál - de ha mégsem lenne, egy közeli aluljáróban (budapesti előnyben) könnyedén pótolhatjátok, ha tényleg szükség lenne rá.

Bizonyítványok

Érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga, vagy éppen OKJ-s bizonyítvány és akár már meglévő diploma (ha beszámított a felvételi pontszámításnál) - ezekre a dokumentumokra is szükségetek lesz a beiratkozásnál.

Fontos időpontok, amelyeket minden gólyának tudnia kell

A sikeres felvételi után a következő lépés (természetesen a gólyatáborok után) a beiratkozás. Mutatjuk, hogy az egyetemen mikor lesznek a beiratkozások - ebben a cikkben néhány fővárosi egyetem infóit találjátok meg.