szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hatvan ideiglenes kollégiumi helyet ajánlott fel a Károli Gáspár Református Egyetemnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Tanító- és Óvóképző Kar hallgatói önkormányzata pedig ruhagyűjtést szervez a károsultaknak.

Az ELTE közölte: az intézmény 60 ideiglenes kollégiumi helyet ajánlott fel a Károli Gáspár Református Egyetemnek.

A Ráday utcai kollégisták addig maradhatnak, amíg kollégiumuk a helyreállítás után vissza nem tudja fogadni őket. Közölték továbbá, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar adományozó akciót hirdetetett, mivel a Ráday utcai kollégiumban lakó hallgatók közül soknak minden ruhája és személyes holmija megsemmisült a tűzben. Az adományokat január 25-én 11:00 óráig lehet leadni a Hallgatói Önkormányzat Kiss János altábornagy utcai irodájában.

A Károli Gáspár református Egyetem Ráday utcai kollégiumában szerda este keletkezett tűz, az épületet mintegy 80 embernek kellett elhagynia. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban.

Több egyetemen gyűjtenek ruhákat és cipőket a kigyulladt kollégium lakóinak

Több egyetemen gyűjtenek meleg ruhadarabokat és cipőket a Ráday Kollégium lakóinak, akiknek személyes tárgyai, ruhadarabjai odavesztek a szerda esti tűzesetben.