szerző:
Eduline

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) október 27-re szervez demonstrációt a kormány felsőoktatási tervei ellen az oktatási államtitkárság épülete elé. A budapesti és vidéki egyetemeken a következő hetekben több hallgatói fórumot is tartanak majd - időpontok és helyszínek.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata szerdán alakított sztrájkbizottságot – az egyetemisták részt vesznek a HÖOK budapesti demonstrációján, Ament Balázs EHÖK-elnök úgy nyilatkozott, Szegeden is szerveznek hasonló akciót.

A szerdai tüntetés a Debreceni Egyetem főépülete előtt
©

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem három kara – az informatikai, a társadalomtudományi és a természettudományi – október 18-án, délután négy órától szervez hallgatói fórumot az ELTE lágymányosi campusán. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara szintén hallgatói fórumot és vitát szervez az új felsőoktatási törvény tervezetéről október 25-én, este hat órától.

Október 27-én tartják országos tiltakozó demonstrációjukat a hallgatók a fővárosban, az oktatási államtitkárság Szalay utcai épülete előtt - jelentette be szerdán Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke. A budapesti demonstrációról bővebb információt itt találsz.

eduline