szerző:
Eduline

Levélben kért egyeztetést az oktatási államtitkártól a Pécsi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata. Az egyetemisták szerint a felsőoktatási tervezet figyelmen kívül hagyja jogaikat, és veszélybe sodorja az intézmények működését.

„Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy az önök által korábban ígért egyeztetés nem valósult meg, ehelyett kész tények elé állították a hazai felsőoktatásban résztvevőket egy olyan koncepcióval, amely figyelmen kívül hagyja jogainkat” – áll a Hoffmann Rózsának címzett levélben.

A pécsi egyetemisták múlt heti tiltakozása. Nyílt levelet küldtek Hoffmann Rózsának
©

A hallgatói önkormányzat szerint a felsőoktatási tervezet miatt bajba kerülhet a Pécsi Tudományegyetem is. „Amennyiben a növekvő terheket, valamint az akár több évtizedre szóló kötöttségeket nem tudják a hallgatók vállalni – főleg, hogy jogbiztonságunk is semmibe vész az érdekvédelmünk garanciáinak kiiktatásával – nem fognak egyetemünkre beiratkozni, sőt félő, hogy egyetlen magyar felsőoktatási intézménybe sem” – írják.

A hallgatók arra kérik az oktatási államtitkárságot, hogy gondolják át újra a felsőoktatási koncepció elemeit, és egyeztessenek az egyetemistákkal, az intézményvezetőkkel, valamint az oktatókkal.

eduline