szerző:
Eduline

Spontán ötletek, szuper előadások, durva bulik - tuti megbánjátok, ha egyetemistaként ezeket kihagyjátok.

©

1. Ha messziről elkerülitek az előadásokat: ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy ''nagy koponyáktól'' tanulhattok, meg egyáltalán, hogy tanulhattok.

2. Ha meg sem mukkantok az órán, pedig bőven lenne mondanivalótok vagy ellenvéleményetek: sokaknak nagyon nehéz tucatnyi ember előtt beszélni (és ezen a közoktatás csak ront), de gondoljatok arra, hogy mindig az első kilépés a komfortzónából a legnehezebb.

3. Ha nem pályáztok Erasmusra vagy valamilyen más hasonló programra - mikor lesz lehetőségetek külföldön élni úgy, hogy a kiadásaitok nagy részét állják, a világ minden részéről érkező diákokkal barátkozhattok, és közben valamelyik menő egyetemen tanulhattok?

4. Ha a diplomázás után rájöttök, hogy igazából egyáltalán nem érdekel, amit eddig tanultatok - ha folyamatosan nulla a lelkesedésetek, jobb, ha minél előbb szakot váltotok. Tíz dolog, ami teljesen más, ha felnőttként ültök vissza az iskolapadba.

5. Ha nem vesztek részt semmilyen hallgatói szervezet munkájában: itt is a lehetőségek kihasználása a fő szabály. Bátran kóstoljatok bele mindenbe, ami tetszik, legyen az színjátszókör, vitaklub vagy szakkollégium.

6. Ha az összes egyetemi, főiskolai bulit kihagyjátok - akkor is érdemes néha-néha elnézni, ha egyébként nem vagytok bulizósak. 10+1 dolog, amire az egyetem tanít meg.

7. Ha valamelyik szervezettel vagy egy buli után nem esztek reggeli hideg maradék pizzát, vagy egyszer sem ültök be másnaposan az előadásra.

8. Ha minden percet előre elterveztek. A kilenctől hatig tartó munkaidő nem a spontaneitás és a szabad időbeosztás barátja, az egyetem (különösen a vizsgaidőszak és a nyár) viszont igen. Hagyjatok rá időt, és ne legyen lelkiismeret-furdalásotok, ha délben támad kedvetek sétálni, vagy a hét közepén kivesztek egy ''szabadnapot".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!