szerző:
Eduline

A tudasodajovod.

A tudasodajovod.hu oldalon kaptak üzenetet a támogatott nyelvi és informatikai tanfolyamokra jelentkezők: elképzelhető, hogy a közép-magyarországi régióban élőknek másik, később kezdődő képzést kell választaniuk, mert ebben a régióban gyorsan elfogy a havonta felhasználható keret.

A Tudásod a jövőd program honlapján azt írják: automatikus üzenettel jelzi a rendszer, ha egy képzésre már nem lehet jelentkezni, ekkor érdemes egy-két hónappal később végződő képzéssel próbálkozni.

A kormány 2012 decemberében hirdette meg a Tudásod a jövőd projektet, amelynek segítségével 2014 augusztusáig százezer felnőtt idegen nyelvi és informatikai képzését támogatják legfeljebb bruttó 90 ezer forint értékben. A támogatás a költségek 95-98 százalékát fedezi, a hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek két, másoknak öt százalék önrészt kell befizetniük. Hogyan lehet jelentkezni? Itt találtok segítséget.

A képzési költségre fordítható 9 milliárd forintból csupán 1 milliárd forint jut a közép-magyarországi régióra, így itt kevesebb lehetőség van bejutni a tanfolyamokra. Csak a jelentkező állandó lakcíme, illetve ideiglenes tartózkodási helye számít, az, hogy hol tartják az adott képzést, nem.

A rendszerben a leendő képzéseknek ugyanakkor még csak a töredéke található meg. A képző intézmények és a képzési programok befogadása, a képzések jóváhagyása folyamatos, vagyis még bárki bekerülhet képzésre, aki eddig még nem járt sikerrel, de a feltételeknek megfelel – írják a honlapon.