szerző:
Eduline

A fiatalok több mint fele még a szüleivel él, még az aktív keresők 43 százaléka is a mamahotel vendégszeretetét élvezi.

©

A K&H ifjúsági indexe a 19-29 éves fiatalok elégedettségét és jövőbeli várakozásait vizsgálja. A 300 fiatalt többek között a lakhatással, munkával, előrelépési lehetőségekkel, oktatással, egészséggel, családdal kapcsolatban kérdezték az idén márciusban - írja a Népszava.

Az eredmények alapján a fiatalok alig negyede számolt be családalapítási helyzetüket illetően kedvező változásról, 37 százalékuk szerint pedig rosszabbak lettek a körülmények. Talán nem függetlenül attól, hogy 53 százalékuk még együtt él a szüleivel: ez főleg a 19-25 éves korosztályra és a kisvárosokban élőkre jellemző.

A diákok döntő többsége szintén nem hagyta még el a családi fészket: 78 százalékuk él a szülőkkel, míg az aktív keresők közel fele, 43 százalék élvezi a szülői ház kényelmét.

Mamahotel éveken át? Ennyi idősen költöznek el a magyar fiatalok otthonról

A fiataloknak nincs pénze, hogy elköltözhessenek a szülőktől, és egyre később lesz a fiataloknak saját lakásuk. Hány évesen költöznek a magyar fiatalok? Már elmúlt 27 éves az átlagos magyar, amikor elköltözik a szüleitől - derül ki az Eurostat összesítéséből. A 27,4 éves magyarországi átlag nem is kirívó európai szinten: az átlagos európai 26 éves, amikor különköltözik.