szerző:
Eduline

Számos OKJ-s képzést kezdhettek el az érettségi után - de melyek a legnépszerűbbek?

©

Pénzügyi-számviteli ügyintéző, bérügyintéző, társadalombiztosító ügyintéző, sportedző, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, pénztárkezelő és valutapénztáros - ezek a legnépszerűbb, érettségivel is megkezdhető OKJ-s képzések a Perfekt Zrt. összesítése szerint.

Közleményükben azt írják, a képzőhelyek a szeptemberben induló képzésekre is várják még a jelentkezőket, azonban nem árt sietni, ha biztos OKJ-s férőhelyet szeretnétek magatoknak.

Az OKJ-s végzettségért pluszpont is járhat a felsőoktatási felvételin. "Ha például idén egy gazdaságtudományi szakról maradtunk le, 32 pluszponttal gyarapodhatunk a pénzügyi-számviteli ügyintéző vagy logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzések valamelyikét elvégezve. A sporttudományok területén például egy sportedzői OKJ bizonyítvány megszerzésével növelhetjük a pontjaink számát" - olvasható a közleményben.

Ezekkel az OKJ-s szakmákkal lehet a legkönnyebben munkát találni

Hol lehet megnézni, melyek az aktuális hiányszakmák? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Úgy döntöttem, jövőre beiratkozom egy szakképző intézménybe. Hol tudom megnézni, melyek most a legkeresettebb szakmák, amelyekben nagyon gyorsan el lehet helyezkedni?