szerző:
Eduline

Múlt héten arra kértünk titeket, segítsetek megtalálni Magyarország legmenőbb - fogalmazhatnánk máshogy is: legjobb, legélhetőbb, legjobb közösséget magáénak tudó - kollégiumát. Itt az eredmény:

©

Szavazhattatok például a miskolci Uni-Hotelre, a szegedi Károlyi Mihály Kollégiumra vagy a győri Egyetemi Kollégiumra. A fővárosi egyetemek kollégai közül is választottunk párat, így szavazhattok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új, Orczy úti kollégiumára, az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumára és a SE Pető András Kollégiumára is.

Minderre ma reggel 8-ig volt lehetőségetek. Íme a végeredmény:

Pár nap után átvette a vezetést a szegedi Károlyi Mihály Kollégium és a verseny végéig toronymagasan tartotta megát, így 928 szavazattal meg is nyerte a fordulót. A második helyre az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma léhetett 825 szavazattal, a debreceni Kossuth Lajos Kollégium pedig a harmadik helyen végzett, 619 szavazattal.

Gratulálunk a győztesnek és hamarosan jövünk még több egyetemi kolival és a szavazás második körével.

Szókincsfejlesztés tesztekkel: 30 szó, amit lehet, hogy nem ismertek

A következő tesztajánlóban találkozhattok idegen szavakkal és régi magyar szavakkal is. Ismeritek őket? Tíz idegen szó jelentését kell eltalálnotok a következő kvízben. Nem okoz gondot? Lássuk. Tíz idegen szó jelentését kell eltalálnotok ebben a kvízben. Nem okoz gondot? Lássuk. Szeptembertől felsőoktatásban fogtok tanulni? Akkor ezekkel a kifejezésekkel garantáltan találkozni fogtok.