szerző:
Eduline

Majdnem 350 ezer forint kezdő átlagfizetésre számíthatnak a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzett informatikusok, ez derült ki az Educatio Nonprofit Kft. jelentéséből, amelyet az állami adatbázisok diplomáspálya-követési célú integrációjáról készített a közelmúltban - írja a Napi Gazdaság.

©

A lap cikke szerint a 2013-as gyorsjelentés az egyetemeken és főiskolákon végzett friss diplomások munkaerő-piaci helyzetét mutatja be, az egyik fő mutatóként a végzettek havi bruttó átlagjövedelmét veszi figyelembe.

Az elemzés szerint a legjobb átlagfizetést műszaki és informatikai területen dolgozó pályakezdők kapják, az intézmények közül pedig kiemelkedik a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara. Az itt végzett informatikusok átlagfizetése a legmagasabb, 350 ezer forint havonta. Ezt követi a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem, ahol a végzett informatikusok 319 ezer, valamint 304 ezer forintos átlagjövedelemmel rendelkeznek. A többi intézménynél jóval 300 ezer forint alatti átlagfizetést mértek. Mennyit keresnek a legnépszerűbb alapszakok friss diplomásai? Itt találjátok a részletes adatokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!