szerző:
Eduline

Ti felismeritek az országokat, folyókat és településeket? Most kiderül, mennyire vagytok jók föciől. A 2017. év legjobb földrajz kvízeiből válogattunk nektek. Mennyi lesz hibátlan?

Ti felismeritek az országokat?

Zseniális, kétperces földrajzi teszt: felismeritek ezeket az országokat?

Szerettétek az iskolában a vaktérképes feladatokat? Valami hasonlóval készültünk nektek - felismeritek a következő hét országot? A következő tesztet néhány perc alatt megoldhatjátok, a feladat ugyanis egyszerű. Szomszédos országokat adunk meg, ezek alapján kell eldöntenetek, melyik országra gondoltunk. Hogy legyen annyira nehéz a dolgotok, két választási lehetőséget adunk.

Ezekre a kérdésekre tudjátok a választ?

Kétperces teszt: átmennétek egy középiskolai földrajzvizsgán?

Mindenki emlékszik a középiskolai földrajzórák elmaradhatatlan röpdolgozataira? Valami hasonlót állítottunk össze nektek kedd reggelre. A feladat egyszerű: különböző országok fővárosait kell megneveznetek. A teszt nem különösebben nehéz, úgyhogy általános iskolások és jelenlegi középiskolások is kipróbálhatják. A tesztet itt kezdhetitek el, kommentben várjuk az eredményeket: Petőfi-verseket mindenki olvasott már, ha máshol nem, az általános vagy középiskolai magyarórán.

Jók vagytok az európai folyókból?

Földrajzi kvíz: mit tudtok az európai folyókról?

Néhány európai folyóról készítettünk nektek kvízt. Tudjátok, melyik városokat érintik ezek a folyók? A tesztet itt találjátok: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Mindenki emlékszik a középiskolai földrajzórák elmaradhatatlan röpdolgozataira? Valami hasonlót állítottunk össze nektek kedd reggelre. A feladat egyszerű: különböző országok fővárosait kell megneveznetek.

És Magyarország földrajzából?

Rapid földrajzkvíz általános iskolásoknak: tudjátok, hol vannak ezek a városok?

Ebben a rövid kvízben arra kell válaszolnotok, hogy a következő magyar települések melyik megyénkben vannak.

Mennyire ismeritek az országgal határos településeket?

Zseniális földrajzi kvíz: ismeritek az országgal határos településeket?

Magyarország határátkelő helyeiből válogattunk nektek, de egyáltalán nem a legismertebbek közül. Ismeritek őket? Teszteljétek! Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Újabb BuzzFeed-tesztet ajánlunk nektek, amellyel kideríthetitek, ismeritek-e az európai, ázsiai, dél-amerikai ország fővárosait, a zászlókat, az amerikai államokat. A teszt angol nyelvű, de azok is elboldogulnak vele, akik csak alapfokon beszélnek angolul.