szerző:
Eduline

Nincs izgalmasabb annál játék, mint amikor egy óra számol vissza, nektek pedig minél több dolgot kell összegyűjtenetek. Ebben az esetben az országok nevei számítanak, és hét percetek van, hogy a lehető legtöbbet legépeljétek. Azonban van egy kis bökkenő: a játék angolul várja a helyes válaszokat. Így is menne?

Itt találjátok a tesztet, amit a buzzfeed.com tett közzé, ezért a feladat angolul van.

A szabály pedig a következő: minél több ország nevét kell begépelnetek angolul, mielőtt lejár az idő. Ha egy ország nevét helyesen gépelitek, akkor automatikusan elfogadják a válaszotokat, és már írhatjátok is a következőt.

A cél, hogy hét perc alatt a lehető legtöbb országot írjátok le. Figyelem: az Egyesült Királyság például egynek számít, így nem fogadja el a játék, ha külön beírjátok Skóciát vagy Írországot.

Can You Name 100 Countries In Seven Minutes?

RULES: For this quiz, a country is defined as a sovereign state that is recognised by more than half of the 193 UN member states. (Note: this means England, Scotland, N Ireland, and Wales do NOT count. The UK does.)

Izgalmas művészettörténeti teszt: felismeritek a különböző stílusokat?

Mennyire figyeltetek a rajz- és irodalomórákon? Emlékeztek a stílusirányzatokra? Felismertek egy-egy világhírű festményt vagy szobrot, és azt is tudjátok, hogy mikor készültek? Teszteljétek a tudásotokat.