szerző:
Eduline

Ti is a szerda estét várjátok, amikor végre kiderül, melyik egyetemre vagy főiskolára kerültetek be? Akkor olvassátok el az Így dolgozuk mi öt legidősebb táborozójának visszaemlékezését és tanácsait a ponthatárhúzást követő első hónapról.

©

Ahogy ti is gondoljátok, valóban igaz, hogy a ponthatárok meghúzása után először mindenki az anyukáját hívja, utána Facebookon állítja át az aktuális tanulmányi státuszát. Ezt követi az egymásnak adott gratuláció és mindenki más értesítése a nagy hírről.

Ezek után már csak egy hónap maradt hátra a kezdésig. Vagyis ez az izgatott várakozás, az albérlet- vagy kolikeresés, a beiratkozás, a gólyatáborok és az életre szóló barátságok köttetésének időszaka. Azoknak, akiknek elsőre nem sikerült bekerülni az álomszakra, ekkor készülnek a pótfelvételire.

Erősen ajánlott ebben az időszakban minden információs és kapcsolatteremtő lehetőséggel élni, amivel csak tudtok. Vagyis legyetek bátrak, és vegyetek részt tájékoztatókon és a gólyatáborban, mert így az első napok káoszában ismerős arcok vesznek majd körül benneteket, és nem fogjátok teljesen elveszettnek érezni magatokat. Jelöljetek be felsőbbéves hallgatókat, és kérdezzetek nyugodtan, ha elbizonytalanodtok valamiben.

Különösen nagy kihívás a Neptunnal való megismerkedés, az első órarend összeállítása és a tárgyfelvétel. Ne izguljatok, ez szinte senkinek sem sikerül elsőre tökéletesen, de ha részt vesztek a felkészítő tréningeken, és ha van rá lehetőség, a közös tárgyfelvételen is, az tényleg sokat fog segíteni.

Ha a gimis éveitek alatt sportoltatok ,vagy volna kedvetek valami újba belekezdeni, érdemes utánanézni az egyetem által nyújtott lehetőségeknek is, mert ez is egy plusz alkalom az ismerkedésre.

Vegyetek részt minden programon, amit az egyetem szervez. Olyanokra gondolunk például, mint a közös bulik, egyéb közéleti események, vagy szakmai jellegű programok, mint mondjuk egy állásbörze. Ezeken az alkalmakon lehetőségetek nyílik majd feltérképezni az ösztöndíjakkal és a külföldi tanulmányutakra kapcsolatos hasznos infókat. Nagyon fontos, hogy járjatok nyitott szemmel, és csatlakozzatok diákkörökhöz, klubokhoz is, hogy még jobban megismerjétek az egyetem világát, bekerüljetek a vérkeringésbe.

Ha már a nyitottságról van szó, talán kevesebben hallottak róla, de a nyárnak ebben a várakozásokkal teli részében zajlik az Így dolgozunk mi nyári projekthete is, ami kiváló felkészülési lehetőség nem csak az egyetemista létre, hanem a munka világára is. Manapság egyre többen ismerik fel az önismeret fejlesztésének elengedhetetlenségét, amire ez az egy hetes tábor kiváló lehetőséget biztosít. A velünk dolgozó trénereknek köszönhetően formálhatjuk például prezentációs technikáinkat, erősíthetjük, kibővíthetjük az előadói képességeinket, sőt még azt is megtanuljuk, hogyan tudjuk felismerni és kezelni a mindennapokban minket érő stresszt. Egyenesen belelátunk „kulisszák mögé”, a cégek életének mindennapjaiba. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a projekthetet, ha az egyetem, vagy másként fogalmazva, a „nagy betűs élet” kezdetén állsz, nyitott vagy a világra, és fejődni szeretnél. Számunkra elmondhatatlanul sokat jelentett.

Ezt az írást az Így dolgozunk mi nyári táborának résztvevői készítették: Kléri Tamás, Qasem Hayat, Borbás Fanni, Csikós Petra és Frajna Mirella