szerző:
Eduline

Napi átlag 2,5-ről napi 25-re nőtt a kizárólag magas IQ-val rendelkező embereket befogadó Mensa nevű szervezetbe jelentkező száma Svédországban, miután múlt hét szombaton rendőrök vetettek véget a szokásos éves bulijuknak, amit az eskilstunai Elite Hotelben rendeztek meg - írja az Index.

©

Egyes újságokban a történet úgy jelent meg, hogy a szervezet tagjai a hotel folyosóin ittak, és reggel négy körül valaki elkezdett a hotel tetején dobolni, de a Mensa szóvivője szerint ez erős túlzás, és valójában csak annyi történt, hogy az egyik tagjuk talált egy dobszerkót a hotel konferenciatermében a színpadon, amin dobolni kezdett.

Az Index azt írja, az egyébként teljesen józan Mensa-tagnak aztán szóltak, hogy nem tartózkodhat a teremben, mire ő bocsánatot kért, és kiment.

A Mensa szóvivője azt is elmondta, hogy bár örülnek a sok új jelentkezőnek, ha valaki csak a bulik miatt csatlakozna, az inkább keressen valami más szervezetet magának.

Zseniális, ingyenes IQ-teszt: nézd meg, hány pontot szereznél

Íme, a Mensa HunarIQa tesztje, ami ráadásul ingyenes. A Mensa HungarIQa tesztje a leírás szerint a fluid intelligenciát méri, "ezt a képességünket használjuk, amikor nem tudjuk, mit kell tennünk, vagyis amikor olyan problémákat kell megoldanunk, amelyek újszerűek számunkra, és amelyek megoldásakor nem támaszkodhatunk korábban már elsajátított ismeretekre".