szerző:
Eduline

A nyári szünet elsősorban a pihenésről szól, de ha már nyaraltál, szántál időt a családra és a barátokra, szinte már unatkozol is egy kicsit, akkor van ötletünk.

Az egyetem alatt olyan közegben vagytok és lesztek majd, amit érdemes kihasználni. Például iratkozz be az egyetemi vagy helyi könyvtárba, legalább egyszer látogass el a helyi múzeumba vagy egy kiállításra. Például az év közben félretett könyvek is előtérbe kerülhetnek most.

Ha nem volt időd filmekre és sorozatokra, most bepótolhatod.

Nyelvvizsgáznál, de a suli mellett nem tudsz felkészülni? Most bőven van időd gyakorolni, tanfolyamra menni, vagy éppen csak az említett sorozatokat és filmeket angolul nézni.

A vizsgára készülés alatt találtál egy érdekes szakirodalmat, de nem volt időd belemélyedni? Itt az idő, hogy elolvasd.

Jövőre szakdolgozatot írsz? A nyár a legjobb idő arra, hogy kutass. Találd meg a témádat, keress forrásokat és informálódj.

Már felvetted az órákat és utánanéztél a követelményeknek? Ha soknak érzed a szorgalmi időszakra, miért ne kezdhetnél bele a nyáron?

Nagyon sok egyetemen kell kötelező szakmai gyakorlatot teljesíteni, ha még nem kezdtél bele, de van ötleted, akkor ne halogasd tovább, még úgy is több mint egy hónap van a nyárból.

Nem minden rossz, ami kötelező. Ezek a legjobb olvasmányok nyárra

A kötelező olvasmányok sorsa elég hányattatott, hiszen nem sok diák szereti elolvasni őket, pedig sokszor érdekesebbek, mint hinnétek. Összeszedtünk pár kötelező vagy ajánlott olvasmányt, amik izgalmasabbak, mint gondoltátok volna. Gárdonyi Géza - Egri csillagok Az Egri csillagok Gárdonyi Géza 1899-től folytatásokban megjelenő, majd 1901-ben könyvben is kiadott regénye.