szerző:
Eduline

Közeledsz az érettségi felé? Téged is rengeteg minden érdekel? Te sem vagy tisztában a lehetőségeiddel? Ha egy középiskolást a jövőjéről kérdezünk, vannak, akik pontosan tudják milyen pályán fognak továbbmenni, vannak, akik körülbelül már belőtték az irányt, de megerősítésre várnak, és persze olyanok is, akiknek lövésük sincs, milyen szakmában, pályán lennének sikeresek, boldogok.

©

Mindenkivel foglalkozik az Így dolgozunk mi 2017-es tábora. Azokkal, akik nyitottak, kíváncsiak és többet akarnak. Akik megálmodnak valamit, és tesznek érte. Akik félnek a jövőtől és akik nem: akik mernek kreatívak lenni. Akik szeretnék magukat és másokat jobban megismerni.

A héten részt vettünk nyilvánosbeszéd-tréningen, önismereti tréningen, az online kommunikációról, stresszkezelésről tanultunk, betekintést nyerhettünk az online marketing világába, énmárkát építettünk Bárdos Andrással, és időmenedzsment-tréninget hallgattunk Bruck Gábortól. Olyan inspiráló helyszíneken jártunk, mint a Prezi, a Skyscanner, az Isobar, a Kaptár, vagy éppen a Green Fox Academy - mesélte az egyik résztvevő.

Lehetőségünk volt a projekthét alatt olyan munkakörök megismerésére, amelyeknek a létezéséről eddig nem is tudtunk, ugyanis ma a folyamatosan változó igények miatt akár egy három-négy éves egyetemi képzés időtartama alatt is új szakmák jelenhetnek meg. Sőt, a mai egészen felpörgött világunkban az is megtörténhet, hogy mire lediplomázunk, az a szakma már nem, vagy nem egészen úgy létezik, mint amire a felsőoktatási képzés felkészített. A tábor többek között segített ezt a helyzetet elfogadni, illetve jópár olyan készséget sajátíthattunk el, ami később a munkaerőpiacon is, illetve a magánéletben is hasznunkra lesz - mondták.

A tábor másik felét egy projekt kidolgozása adta: a hét elején a minket foglalkoztató társadalmi problémákat bontogattuk hihetetlenül izgalmas ötletelések keretén belül, amit az együtt töltött nyolc nap végére egy videó formájába öntöttek, és adtak át a nagyvilágnak.

Ezentúl számunkra nagyon motiváló volt, hogy az előadók nagy része nem abban a szakágban lett sikeres, amit egyetemen tanult, illetve fiatalkorában elképzelt magának. Szóval ne essetek kétségbe, ha még nem tudjátok pontosan a választ arra a kérdésre, hogy „mi leszel, ha nagy leszel?” Maradjatok érdeklődők, és ragadjatok meg minden lehetőséget a tanulásra. Mind különbözőek vagyunk, tehát ne félj a saját utadat járni, sose tudhatod! - tanácsolják végül.