szerző:
Eduline

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a Műegyetem friss statisztikái szerint mérnöki diplomával átlagosan 350 ezer forintot keresnek a pályakezdők - ma összegyűjtöttük azokat az alapszakokat, amelyeknek a végzettei 200 ezer forint feletti bruttó átlagbérre számíthatnak.

©

Az országos statisztikák alapján az igazgatásszervező szakon végzettek átlagosan bruttó 290 ezer forintot keresnek havonta. A gazdaságtudományi szakok közül a gazdálkodási és menedzsment, illetve az emberi erőforrások szakok friss diplomásai keresnek a legjobban: átlagosan 240, illetve 218 ezer forintot. A társadalomtudományi területen végzettek közül a nemzetközi tanulmányok szakosok járnak a legjobban, az ő fizetésük a statisztikák szerint átlagosan 208 ezer forint. Az összes alapképzési szak fizetési adataiért kattintsatok ide.

A villamosmérnöki diplomával rendelkező pályakezdők átlagkeresete hajszál híján marad el a 200 ezer forinttól, a közlekedésmérnök szakos friss diplomások viszont átlagosan 249 ezer forintot visznek haza havonta. A mérnökinformatikus diplomával rendelkező pályakezdők 224 ezer forintot keresnek havonta. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) pályakövetési adatairól itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!