Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tíz egyetemi szak, amellyel garantáltan jól fizető állást találtok külföldön

Még mindig jó befektetés fogorvosnak tanulni
Még mindig jó befektetés fogorvosnak tanulni
Forrás: túry

Orvosként és mérnökként lehet a legtöbbet keresni Nagy-Britanniában – derül ki a The Telegraph összeállításából, amely a brit felsőoktatási és a nemzeti statisztikai hivatal legfrissebb adatai alapján készült. A lista készítői az aktív évek alatt, tehát a pályakezdéstől a nyugdíjazásig kapott fizetések átlagát vették figyelembe.

hirdetés
hirdetés

Az orvosok és a fogorvosok 3470 fontot, átszámítva 1,2 millió forintot keresnek havonta. Az építészek 3310 fontot, vagyis 1,16 millió forintot, a gépész- és villamosmérnökök pedig 3290 fontot, azaz 1,15 millió forintot kapnak havonta.

Folyamat- és energiamérnökként átlagosan 1,12 milliót lehet hazavinni havonta, és majdnem ekkora fizetésre számíthatnak a dél-ázsiai tanulmányok szakon diplomázók is. Egymillió forint felett kereshetnek az üzleti kapcsolatok szakon végzett szakemberek is.

A legjobban fizetett diplomások közé tartoznak az infrastrukturális fejlesztésekért felelős mérnökök, a logisztikai elemzők és azok is, akik japán szakon végeztek. A legjobban fizetett szakmákról itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X