szerző:
Eduline

Február 19-éig, azaz máig, adhatják be a diákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe.

©

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolájuk tölti ki. A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el.

Meddig kell középiskolába jelentkezni?

A legtöbb diák felvételi ügyeit az általános iskola intézi, így őket mindenről tájékoztatják az intézmények. Fontos, hogy a felvételin annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába be szeretnék nyújtani a jelentkezést. A jelentkezési lapo(ka)t (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a középfokú iskolába kell megküldeni 2018. február 19-ig" - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Arról már korábban is írtunk, hogyan jelentkezhetnek hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba azok, akik nem szeretnék ebben az általános iskola segítségét kérni. A jelentkezési lapot az Oktatási Hivatal oldalán találjátok, a dokumentum hivatalos neve "KIFIR adatlapcsomag egyéni jelentkezéshez". Az adatlapcsomagban két dokumentumot találtok: az egyik maga a jelentkezési lap, a másik pedig a tanulói adatlap. Erről bővebben itt olvashattok.

Arról, hogy mikor tudják meg a diákok, hogy kit hová vettek fel, illetve mikor és kinek leszenek pótvizsgák, bővebben itt olvashattok.

Középiskolai felvételi: az írásbeli megvolt, de milyen határidőkre kell még odafigyelni?

Szombaton több tízezer diák írta meg a központi középiskolai felvételit, nemsokára pedig az eredményt is megtudhatják. De mi jön ezután? Kik írhatnak pótló vizsgát, mikor lesz nyilvános az ideiglenes felvételi rangsor? Kik írhatnak pótló vizsgát? Pótló írásbeli vizsgát azok a diákok írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.