szerző:
Eduline

Bekerültetek a főiskolára, egyetemre, de már azon izgultok, nehogy lemaradjatok a kolis jelentkezésről? Itt van nektek néhány hasznos infó.

©

Mikor kell igényelni kollégiumot és hol?

Kollégiumi felvételre ott kell kérelmet benyújtanotok, ahova járni fogtok. Az egyetemek, főiskolák erről általában az eredményes felvételiről szóló döntéssel egy időben szoktak levelet küldeni. A kollégiumi elhelyezés pályázat útján nyerhető el. A pályázatotokról pontozásos rendszer alapján döntenek. A pontrendszerben figyelembe veszik a szociális helyzeteteket, a tanulmányi teljesítményeteket, de a közösségért végzett munkátokat is.

Kaphatok-e kollégiumi támogatást?

Nem kell kollégiumi díjat fizetnetek, ha a szociális hátteretek miatt így ítélik, vagy ha hátrányos helyzetűek, vagy árvák, vagy családfenntartók vagytok, vagy akinek a gyámsága a nagykorúsága miatt szűnt meg. Ha a kollégiumban munkát vállaltok, akkor kedvezményt kaphattok a díjból, esetleg mentességet biztosíthatnak a számotokra. A nem kollégiumi egyéb lakhatási feltételek támogatásához szociális támogatás keretében kaphattok segítséget.

Minden a kollégiumról

Ennyit kell fizetni az egyetemi kollégiumért 2015-ben

Kollégium helyett tíz négyzetméteres lakásban élnek a svéd diákok

Egy hátsó kertben sátrazott, hogy tudja fizetni a tandíját

Több ezer forintot spórolhattok: íme a legjobb kolis kaják

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!