szerző:
Eduline

Hamarosan lejár a keresztféléves felvételi dokumentumpótlási, illetve sorrendmódosítási határideje.

©

Ha még nem tettétek meg, ellenőrizzétek a meglévő dokumentumaitokat, és ha van még hiányzó dokumentum, azt minél hamarabb, de legkésőbb január 11-ig töltsétek fel. Ez azért is fontos, mert az esetleges pótlás szükségességéről külön értesítést nem kaptok.

Szintén 2018. január 11-ig van továbbá lehetőségetek az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a preferencia-sorrendetek, ami alapján a jelentkezéseket rangsoroltátok. Viszont nem érdemes sorrendet módosítani akkor, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra egyébként is sikertelennek számít a jelentkezés.

Akik meggondolták magukat, és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, azoknak a sorrend módosítása helyett előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – törlését – választaniuk. Ez ugyanis nem számít bele az egyszeri sorrendmódosításba.

Ilyenek a pontszámítási szabályok a 2018-as felvételin: tanulmányi pontszám

Hogyan számolhatják ki tanulmányi pontszámukat a 2018-ban felvételizők? Ez az a bizonyos "első 200 pont" a maximális 500 pontból. Mutatjuk. Ha alap- vagy osztatlan szakra, esetleg felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek, maximum 500 pontot szerezhettek.