szerző:
Eduline

Elindult a 2016-os keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás. A februárban induló képzésekre 2015. november 15-ig lehet jelentkezni. Itt vannak a részletek.

©

Határidők

Jelentkezni elsősorban online, az e-felvételi rendszerében lehet, miután regisztráltatok a Felvin. A jelentkezési lapok leadásának és az eljárási díj befizetésének is november 15-e a határideje. A jelentkezéseteket november 23-ig kell hitelesítenetek. Ezután a hiányzó dokumentumokat, például a diplomátok másolatát 2015. január 6-ig még csatolhatjátok, és ugyaneddig egyszer módosíthatjátok a jelentkezési sorrendet is. A ponthatárokat január 20-án hirdetik ki.

A felvételi szabályai

A jelentkezés alapdíja 9000 forint, amiért három helyet jelölhettek meg, a továbbiakért egyenként 2000 forintot kell még fizetnetek, és legfeljebb öt helyre adhatjátok be a jelentkezéseteket. Fontos, hogy ha ugyanannak a képzésnek az állami ösztöndíjas és a költségtérítéses formáját is megjelölitek, az nem kettő, hanem egy helynek számít.

A felvételihez csatolnotok kell a tanulmányi eredményt és a végzettséget igazoló dokumentumaitokat (középiskolai vagy érettségi bizonyítvány, diploma), nyelvvizsga-bizonyítványaitokat, a versenyeredményeiteket igazoló oklevelek másolatát, illetve minden más többletpontra jogosító igazolást. Az eljárás részleteiről a felvételi tájékoztatóban olvashattok.

Milyen képzésre jelentkezhettek?

A keresztféléves felvételi eljárásban nem minden intézmény indít képzéseket, de így is több mint harminc egyetemre és főiskolára jelentkezhettek. A képzések listáját itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!