szerző:
Eduline

Alig egy hónap múlva kezdődik a tavaszi érettségi időszak: ha most vizsgáztok, érdemes időben elkezdeni a felkészülést. Összegyűjtöttük a legjobb iPhone-alkalmazásokat, amelyekkel akár a buszon, villamoson is gyakorolhattok.

Evernote

Az Evernote jegyzetelő alkalmazással többféle szempont szerint rendezhetitek jegyzeteiteket, és címkékkel is elláthatjátok a leckéket. Nemcsak szövegeket, hanem képeket és videókat is elmenthettek, a jegyzeteket pedig meg is oszthatjátok a Facebookon. A szoftvernek van számítógépen és okostelefonon használható verziója is, az iPhone-alkalmazást innen tölthetitek le.

©

PCalc Lite

Ezzel az ingyenes alkalmazással a legbonyolultabb matematikai képleteket is megoldhatjátok. A telefont egyenesen tartva egyszerűbb műveleteket végezhettek el, a tudományos számológépeken megszokott gombokat akkor láthatjátok, ha megfordítjátok a készüléket. Többféle dizájn közül választhattok, a kapott eredményt pedig ki is másolhatjátok. Az alkalmazást itt tölthetitek le.

©

Graphing Calculator

Ezzel az ingyenes alkalmazással nem csak számolni lehet: az egyenleteket grafinokon is megjeleníthetitek, a trigonometriai feladatok megoldásában háromszöges ábra is segít. Az alkalmazást innen tölthetitek le.

©

Math Workout

Játékos matekfeladatokat oldhattok meg az ingyenes Math Workout alkalmazással. Könnyű, közepes és nehéz szinten, nyolcféle feladattípus közül választhattok. Az alkalmazást innen tölthetitek le.

©

The Chemical Touch

Ezzel az alkalmazással a kémiaérettségire készülhettek fel. Megnézhetitek a periódusos rendszer összes elemének tulajdonságait - például az olvadáspontot vagy a sűrűséget -, de a vegyületek felépítésének ábrázolására is van funkció. Az alkalmazást innen tölthetitek le, egy dollárért.

©

Irodalmi arcképcsarnok

A magyar irodalmi alakok életrajzát ismételhetitek át ezzel az egydolláros alkalmazással, amelyet innen tölthettek le.

©

A történelem legnagyobb zsarnokai

Ezzel az alkalmazással szöveges és térképes formában is átismételhetitek az életrajzokat, és különböző statisztikákat is nézegethettek. A két dollárba kerülő appot innen tölthetitek le.

©

SpeakingPal

Ennek az ingyenes alkalmazásnak az angolérettségire készülők tudják hasznát venni. Több tucatnyi felvett párbeszédet nézhettek meg videón, majd az egyik szereplő helyébe lépve gyakorolhatjátok a kiejtést, amelyet az alkalmazás értékel is. A másik funkciót buszon vagy zajos helyen is használhatjátok: teszteket oldhattok meg, amelyek felmérik, megértettétek-e az adott szituációban elhangzottakat. Az alkalmazást innen tölthetitek le.

©

Essentials by AccelaStudy

Ez az app is a nyelvtanulásban segít, angolul, németül, franciául és oroszul is elérhető. Szókincsfejlesztő feladatokat kínál, és hangfelismerő funkciójával a kiejtéseteket is addig csiszolja, amíg tökéletes nem lesz. Mikor lesz a magyar-, töri- és matekérettségi? A beosztást itt nézhetitek meg.

©