szerző:
Eduline

A 2020-as felvételin már csak azok juthatnak be egyetemre, főiskolára, akik legalább középfokon beszélnek egy idegen nyelvet - és ezt bizonyítani is tudják. Milyen bizonyítványokat fogadnak majd el? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Tavaly érettségiztem, de OKJ-s képzésen tanultam tovább. Ha 2020 után felvételiznék egyetemre, elfogadnák az emelt szintű angolérettségimet, vagy mindenképpen nyelvvizsgát kellene tennem?

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2020-tól felvételi alapfeltétel lesz a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat.

Az emelt szintű idegen nyelvi érettségi középfokú nyelvvizsgának felel meg, de csak akkor, ha legalább 60 százalékos eredményű.

Itt a lista: ezeken a szakokon már 2018-ban kötelező lesz az emelt szintű érettségi

I2018-ban felvételizők, figyelem: itt találjátok azoknak a szakoknak a listáját, amelyekhez egy vagy két tantárgyból emelt szintű érettségit kell tennetek. Agrár képzési terület Állatorvosi: biológia emelt szinten ÉS kémia emelt szinten Erdőmérnöki: matematika kötelező és a következő tárgyak közül még egy: biológia vagy fizika vagy kémia vagy egy szakmai előkészítő tárgy vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy - egy vizsgatárgyat emelt szinten kell teljesíteni.