szerző:
Eduline

Akik már nagyon készülnek és várják, hogy egyetemre mehessenek, egy szuper kezdeményezéssel kipróbálhatják, hogyan telnek a hétköznapok a kiválasztott egyetemen, főiskolán. A békéscsabai diákok már most egyetemisták lehetnek egy egész napig.

©

Az EBI (Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért) ismét meghirdette Fogadj örökbe egy egyetemistát című programját. A felvételiző diákoknak csupán ki kell választaniuk a számukra megfelelő szakot és hozzá egy egyetemistát, akivel aztán eltölthetnek egy egész napot.

Corvinus, ELTE, BGE, BME, SZTE, DE - többek között ezeken az egyetemeken nézhetik meg, hogyan zajlik egy-egy óra és az egyetemi élet. Bemehetnek az adott egyetem óriáira, meghallgathatják az előadásokat, így mire oda kerülnek, már szinte otthonosan mozognak majd az egyetem campusán.

Így a saját szemükkel láthatják, hova felvételiznek majd. Vagy éppen, ha még bizonytalan lenne valaki, ezzel a programmal közelebb kerülhet a döntéshez. Az EBI listáján jelenleg 26 diák közül választhatnak a békéscsabai diákok.

Rossz hír az idén érettségizőknek: csak az új történelematlaszokat lehet használni a vizsgákon

Hiába indítottak petíciót a "régi" atlaszok használatáért 11. évfolyamos középiskolások, hiába tiltakozott a szigorú szabályozás ellen az egyik tanári szervezet, a 2018-as őszi és a 2019-es tavaszi érettségin kizárólag az állami fejlesztésű, kronológiát nem tartalmazó történelematlaszt lehet majd használni. "A történelem érettségi vizsgán használható segédeszközökről a 40/2002. OM rendelet rendelkezik.