szerző:
Eduline

Hány százalékos eredmény kell ahhoz, hogy a szóbeli érettségin is számot adhassatok a tudásotokról? Milyen eltérések vannak emelt és középszinten? Utánajártunk.

©

Az angolérettségin 12 %-tól még nincs meg a kettes, de szóbelizni mehettek. De miből áll ez a 12 % pontosan, feladatrészenként vagy összességében kell elérni ennyit az írásbelin? Milyen eltérések vannak emelt és középszinten?

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint a középszinten vizsgázóknak az írásbeli és a szóbeli vizsgarészben külön-külön kell megszerezniük a maxmális pontszám legalább a 12%-át.

Míg az emelt szinten vizsgázóknak mind az öt vizsgarészben - olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése, íráskészség - kell külön-külön teljesíteniük az elérhető pontszámnak legalább a 12%-át.

A szövegértési feladatsor megoldása

Az íráskészséget mérő feladatsor első feladatának megoldási javaslata

Az íráskészség második feladatának megoldási javaslata

A hallott szöveg értését mérő rész feladatsora

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.