szerző:
Eduline

Bajba kerülhetnek az ELTE Bölcsészkar (BTK) idén alapszakot végző diákjai, akik most jelentkeznek mesterképzésre –...

©

Bajba kerülhetnek az ELTE Bölcsészkar (BTK) idén alapszakot végző diákjai, akik most jelentkeznek mesterképzésre – hívta fel a hvg.hu figyelmét egy olvasó. Mint levelében leírta: közel 1500 társával együtt végzett idén az ELTE BTK-n, a diplomájukat a jövő héten fogják megkapni. A mesterképzésre jelentkezéshez azonban szükségük van egy oklevél-igazolásra, amelyet el kell juttatniuk a felvi.hu-n keresztül az Oktatási Hivatalhoz.

Az adatok beküldésének határideje július 10. éjfél. Az igazolásokat az elmúlt héten kapták meg, ekkor fel is töltötték a felvi.hu-ra, ám a feldolgozásnál – július 9-én, azaz egy nappal a határidő lejárta előtt – kiderült: a dokumentumok nem igazolják a végzettségüket, mert nem tartalmazzák a kiállítandó diploma sorszámát.

A hvg.hu olvasója, ha nehezen is, de elérte az ELTE BTK Tanulmányi Osztályát is, ahol közölték vele: július 10-én még van lehetőség arra, hogy a hozzájuk személyesen forduló diákoknak kicseréljék a hibás oklevelüket egy olyanra, amelyen van sorszám. A TO-n ugyanakkor elmondták: ők semmilyen kapcsolatban nem állnak a Felvételi Központtal, és ezen nem is kívánnak változtatni. A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el.