szerző:
Eduline

Idén a Semmelweis Egyetem a házigazdája a Pont Ott Partinak, amelyet a ponthatárhúzás napján, július 24-én tartanak - írja közleményében az intézmény.

©

"Évek óta a Semmelweis Egyetem a legnépszerűbb az orvos- és egészségtudományi képzéseket nyújtó egyetemek között, hagyományosan itt a legmagasabbak a ponthatárok, a fiatalok ennek ellenére mégis sokszorosan túljelentkezik a kereteket" – mondta Tímár József oktatási rektorhelyettes. A budapesti Dr. Koltai Jenő Sportcentrumban július 24-én már 15 órától várják a felvételizőket, a ponthatárok pedig este nyolc órától jelennek meg a kivetítőn, ekkor derül ki, hogy kit melyik felsőoktatási intézménybe vettek fel. Az idei Pont Ott Parti programjáról itt olvashattok.

2014-ben több mint 106 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba, kilenc százalékuk jelölt meg valamilyen orvos- vagy egészségtudományi képzést, a legnépszerűbb alapképzések és osztatlan mesterképzések listáján pedig a nyolcadik helyen áll az orvosképzés.

A Semmelweis Egyetemre összesen 8354 diák jelentkezett, közülük 5994-en első helyen jelölték meg az intézményt. A különböző karokon átlagosan három-ötszörös a túljelentkezés. A rendezvény sajátossága, hogy a Semmelweis Egyetem testnevelési és sporttudományi szakjaira felvételt nyert hallgatók már biztosan nem a Semmelweis Egyetemen fogják megszerezni diplomájukat – utalt az intézmény közleménye a testnevelési kar kiválására.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!