szerző:
Eduline

Még három hétig – november 15-ig - jelentkezhettek a keresztféléves felvételire, aki azonban arra számít, hogy akkora lesz a szakkínálat, mint a tavaszi felvételi időszakban, csalódni fog. Nem minden egyetem és főiskola indít képzéseket februárban.

©

Rossz hírünk van azoknak, akik februárban induló, állami támogatott alapképzésekre szeretnének jelentkezni. Az elmúlt évekhez hasonlóan a felsőoktatási intézmények keresztféléves felvételin nem hirdetnek meg állami ösztöndíjas alapszakokat és osztatlan mesterképzést.

Vagyis ha mindenképpen februárban szeretnétek elkezdeni a tanulmányaitokat, önköltséget kell fizetnetek. Ugyanakkor mesterszakokra jelentkezhettek állami ösztöndíjas helyekre is.

A szakválaszték kisebb, mint a tavaszi felvételi szezonban. Osztatlan mesterképzésből 11 indul, felsőoktatási szakképzésből 64, míg alapképzésből is csak 198. A diplomásoknak több lehetőségük van, több mint ezer mesterképzésre jelentkezhetnek, ráadásul a helyek fele állami ösztöndíjas. A meghirdetett szakok listáját itt találjátok.

Még több hasznos infó

Az emelt szintű érettségiért mennyi többletpontot kaphattok?

Hány pontot kaphattok a felvételin szakképesítésért?

Tavaly ezek voltak a legnépszerűbb szakok

A tavalyi ponthatárokat itt találjátok