szerző:
Eduline

Milyen nyelvtudásra volt szükség a mai emelt szintű németérettségin? Pontosan mit is jelent az, ha valakinek B2 - azaz középszinten - kell olvasnia, írnia és beszélnie? Itt a válasz:

©

Emelt szinten 240 perc állt a diákok rendelkezésére. A vizsgán ugyanabban a sorrendben szerepelnek a feladatrészek mint középszinten, de a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.Az emelt szintű németérettségi 2017 óta már tisztán B2-es szintű - ez némi szintemelkedést jelent.

Itt van az emelt szintű németérettségi hivatalos megoldása

Nemcsak a középszintű, hanem az emelt szintű németérettségi megoldását is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal. Az emelt szintű németérettségi feladatsora: Az emelt szintű németérettségi hivatalos megoldása: A beszélő hadart, ráadásul a szavak végét is elharapta - ezt mondták az Eduline-nak nyilatkozó diákok a hallott szöveg értését mérő rész hanganyagáról.

Mi az a B2 szint?

Az anyanyelvi beszélővel természetes, könnyed és közvetlen kapcsolatteremtésre képes. Aktívan részt tud venni az ismert témákról folyó társalgásban, úgy, hogy közben érvelve kifejti a véleményét. Világosan és kellő részletességgel fejezi ki magát számos, az érdeklődési körébe tartozó témában. Ki tudja fejteni a véleményét valamely aktuális témáról úgy, hogy részletezi a különböző lehetőségek előnyeit és hátrányait - írja a hivatalos meghatározás.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Németérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Pénteken a némettel zárul a 2018-as tavaszi érettségi szezon első hete - az Eduline-on ma is minden fontos infót megtaláltok, beszámolunk a feladatokról, diákokat és szaktanárokat kérdezünk az írásbeliről, a vizsga után pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal. 08:45Hamarosan befejezik a vizsgázók az első részt. Még negyed óra van hátra a szövegértésből.