szerző:
Eduline

Mind a középiskolai felvételi, mind a felsőoktatási felvételi előtt állók számára komoly dilemma, hogy milyen pályára szegődjenek. A következő tesztek segítséget nyújtanak abban, hogy jobban megismerd önmagad, hogy az érdeklődésednek leginkább megfelelő döntést hozhasd. Jól jön azoknak is, akik úgy érzik, hogy korábban rosszul döntöttek, így még lehet váltani.

©

Diplomán túl

A Felvi.hu egy megbízható háromlépcsős teszttel igyekszik segíteni a pályaválasztás előtt állóknak. Első körben a szélesebb érdeklődési körödet kell megadnod, a hátralévő két körben pedig az ezeken belüli képességeid és kompetenciáid kerülnek terítékre.

Nemzeti Pályaorientációs Portál

Az oldalon rengeteg teszt és kérdőív próbálja segíteni már az általános iskolás korosztályt is. Nekik és a  középiskolásoknak a rövid tesztek mellett a hosszabb "Képességek, készségek kérdőíve" tesztet ajánljuk a felvételi előtt.

Nem épp úgy választanak pályát a diákok, mint ahogy az iparkamara szeretné

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) már a 7. osztályosoknál szeretne képet kapni arról, hogy milyen pályaválasztás előtt állnak a diákok, illetve annak minden körülményéről. Mint kiderült, bár többen szeretnének magasabbra jutni, mint szüleik, mégis az ő helyzetük a meghatározó. Akinek munkás szülei vannak, nagy eséllyel ő is egy üzemben köt ki.

Szegedi Tudományegyetem

Az egyetem pedagógiai és pszichológiai téren szerzett tapasztalati is közrejátszottak a teszt elkészülésében, amellyel nem csak az elbizonytalanodott hallgatóknak, hanem a felvételizőknek is segíteni szeretnének. A felvételizők végeredményben egy értékelést kapnak a személyiségtípusukról, valamint képzést is ajánlanak nekik. Ha nem Szegeden tervezed az egyetemi éveidet, akkor is hasznos lehet, ugyanis más intézmények hasonló képzéseit is választhatod.

Angol nyelven?

A BBC számos közszolgálati feladata mellett álláshirdetésekkel, valamint pályaorientációs tanácsadással is szolgál. Akik biztosan tudják, hogy nem Magyarországon, hanem angol nyelvterületen szeretnének dolgozni a jövőben, egy nagyon hasznos tesztet tölthetnek ki.