szerző:
Eduline

Feldarabolt a kormány egy mozaikegyetemet, de főiskolát is felminősítettek, így februártól már más intézmények állítják ki a diplomákat.

©

ELTE lesz Szombathelyen

A Nyugat-magyarországi Egyetem több kisebb intézménye miatt a működése nem volt hatékony a kormány szerint, ezért átalakításon esik át, a neve is megszűnik februártől. A szombathelyi Savaria Egyetemi Központ is a leválasztás sorsára jutott, viszont ennek eredményeként a hazai egyetemi rangsorok vezetőjéhez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez kerül.

Szombathelyen egy bölcsészettudományi, egy természettudományi és egy pedagógiai-pszichológiai intézet jön létre. Az központ nem önálló kar lesz, de hasonló jogosultságokkal fog bírni. Aki tehát a Savariára jelentkezik, azt már az ELTE veszi fel szeptemberben.

©

Sopron, az egyetemváros

Mivel eddig más néven működött, kevesekben tudatosulhatott, hogy Sopron egy igazi egyetemváros.

Négy karát őrizheti meg, a Benedek Elek Pedagógiai Kar, az Erdőmérnöki Kar, a Közgazdaságtudományi Kar, valamint a Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar várja majd a hallgatókat, tehát az NYME esetében is ezeket a karokat érdemes keresni, ha Sopronba jelentkeznétek.

Záróvizsga a Táncművészetin.
©

Bemutatkozik a Táncművészeti Egyetem

A Táncművészeti Főiskola nevében is hasonló rangú intézménnyé elő, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem, február 1-tól már Táncművészeti Egyetemként állíthat ki diplomát.

©

Gödöllőről Szegedre költöznek a gyulaiak

A Szent István Egyetem gyulai Egészségtudományi Intézete új felsőoktatási intézményhez kerül, 2017-től a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola intézmény egységeként működik tovább.

Baja is a Közszolgálati útjára lépet

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez csatolják a bajai Eötvös József Főiskola két intézetét - tudta meg korábban az Eduline. A Vízépítési és Vízgazdálkodási Intézet, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet átszervezését a belügyminiszter kezdeményezte, méghozzá a vízügy globális és nemzetbiztonsági jelentőségére hivatkozva - ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette.

Az egyik legnépszerűbb szakot hiába keresik a jelentkezők, de az azt felváltó szakot sem választhatják

Bár több egyetem is hirdeti, könnyen lehet, mégsem lesz a felvételi kínálatukban az andragógiát váltó közösségszervezés - derül ki az Oktatási Hivatal megkeresésünkre adott válaszából. A kormány 2015-ben számos szak megszüntetéséről, átalakításáról, illetve átnevezéséről határozott. A hirtelen változtatások ellen a felsőoktatás szereplői határozottan tiltakoztak, egyes szakok, mint a társadalomtudomány vagy a nemzetközi tanulmányok esetében tüntetések is voltak.