szerző:
Eduline

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2012-es felvételi jelentkezési adatait: a legnépszerűbb alapszak a gépészmérnöki lett, de úgy tűnik, a gazdálkodási és menedzsment képzéstől még az sem vette el a felvételizők kedvét, hogy ezen a szakon kizárólag fizetős formában lehet tanulni.

A legnépszerűbb alapszakok
©


Rosszul tippelt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, aki februárban a parlamentben még azt mondta, körülbelül ugyanannyi felvételiző várható idén, mint tavaly: a végleges adatokat ma hozta nyilvánosságra az Oktatási Hivatal, ezekből az látszik, hogy 22 százalékkal csökkent a jelentkezők száma a 2011-eshez képest. A témáról bővebben itt olvashattok, a 10 legtöbb felvételizőt vonzó mesterszak rangsorát itt nézhetitek meg, a 20 legnépszerűbb egyetemi és főiskolai kar friss listáját pedig itt találjátok.

Idén érettségizel?
Az írásbeli után azonnal szeretnéd megtudni, hány pontot szereztél? Az eduline-on rögtön a vizsga után megtalálod a középszintű feladatsorokat és a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat. Lájkold az eduline-t a Facebookon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre itt, így emailben is megkapod a megoldásokat magyarból, matekból és töriból, sőt szaktanárainktól is kérdezhetsz!