szerző:
Eduline

Összesen 802 elsőéves jutott be a Kaposvári Egyetem képzéseire, a legmagasabb ponthatárt a pénzügy és számvitel alapszakon húzták: 445 kellett az állami ösztöndíjas helyhez.

A Kaposvári Egyetem tavalyhoz képest közel 10 százalékkal tudta növelni az első helyes jelentkezéseinek számát. Összesen 2487-en jelentkeztek, közülük 1126-an jelölték meg első helyen a képzéseket, ez pedig az elmúlt öt év második legjobb eredményének számít.

Összesen 802 hallgató került be, közülük a legtöbben 397-en a Pedagógiai Karon, 178-an az Agrár- és Környezettudományi Karon, 134-en a Gazdaságtudományi Karon, 93-an pedig a Rippl-Rónai Művészeti Karon tanulnak majd tovább.

Itt a teljes lista: a 2018-as felvételi összes ponthatára

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2018-as felvételi ponthatárait, amelyet már az Eduline-on is böngészhettek. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.

Az idén kiemelten növekedett az érdeklődés a Kaposvári Egyetem agárképzése iránt. Az Agár- és Környezettudományi Karon tavalyhoz képest mintegy 30 százalékkal többen kezdhetik meg tanulmányaikat. Népszerű a gyógypedagógus képzés is, amelyre közel 200-an kerültek be. Ahogy minden évben, idén is hatalmas volt az érdeklődés a színművészképzés iránt, amelyre több mint 330-an jelentkeztek. A magasnak számító 400 pontos ponthatárt és a háromfordulós rostát végül 15 jelentkezőnek sikerült teljesítenie.

A legmagasabb ponthatárokat ezúttal is a gazdasági képzéseken húzták. A Gazdaságtudományi Kar nappali tagozatos, államilag finanszírozott pénzügy és számvitel szakára 445 ponttal lehetett bekerülni.

Jönnek a 2018-as felvételi ponthatárok! Tudósítás percről percre

Este nyolckor nyilvánosságra hozzák a 2018-as felvételi ponthatárait - az Eduline-on minden fontos infót megtaláltok a legnépszerűbb szakokról, egyetemekről és főiskolákról, tudósítóink a Pont Ott Partiról adnak majd helyzetjelentést, este nyolckor pedig jövünk a ponthatárokkal! Tudósítás percről percre. 16:02A legnépszerűbb szakok listája ... egy OKJ-s képzés jó választás.