szerző:
MTI

Az érdeksérelmek ellenére sem változtatnak a felvételi keretszámokon, de lesz annyi rugalmasság a rendszerben, hogy az...

Az érdeksérelmek ellenére sem változtatnak a felvételi keretszámokon, de lesz annyi rugalmasság a rendszerben, hogy az azonos pontszámot elérők közül senki ne maradjon ki, a nyári pótfelvételi pedig további tízezres mozgásteret nyit meg - mondta Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a Magyar Hírlapnak.

A hétfői lapban a helyettes államtitkár kifejtette: "nem tartható, hogy műszaki, természettudományos és informatikai területen utcahosszal vagyunk lemaradva Európától. Ezeken a szakokon gyorsan és jelentősen meg kellett emelni a támogatott férőhelyek számát. Nincs mese, ezt kívánja a munkaerőpiac".

Beszámolt arról is, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) feladatai érdemben nem változnak, továbbra is független szakértői testület marad, a jövőben azonban az Oktatási Hivatal eljárásainak keretében fogja végezni munkáját.

A diákhitelről azt mondta: az egységes európai diákhitel-rendszer kialakításán dolgozó szakérők a magyar konstrukciót tartják az egyik legjobb modellnek.