szerző:
Eduline

Éjfélkor lejár az egyetemi-főiskolai felvételi jelentkezési határideje. Ha már az összes dokumentumot feltöltöttétek, az összes rubrikát kitöltöttétek, pihenjetek egy kicsit: nézzük, az előző években milyen felvételi rekordok születtek.

Aki 54 nappal a határidő előtt jelentkezett

A 2015-ös felvételi igazi rekordere az a jelentkező volt, aki már 2014. december 23-án, este 8 után 9 perccel leadta a jelentkezést, amelyen ezután már nem is módosított. Pedig lett volna még ideje, egészen pontosan 54 napja.

Aki szerint soha nincs késő

A 2013-as felvételin 75 éves volt a legidősebb jelentkező, míg 2011-ben ötvennégy év korkülönbség volt a legidősebb és a legfiatalabb jelentkező között.

©

2010-ben a legidősebb jelentkező 76 éves volt, ő gyógypedagógia szakon szeretett volna továbbtanulni, míg a második legidősebb jelentkező 71 évesen felvételizett a jogász szakra, őt két 70 éves nyugdíjas követte, akik a fizika, illetve a villamosmérnöki szakot célozták meg.

Aki három perc alatt letudta

A 2013-as felvételin egy jelentkező egészen pontosan három perc alatt töltötte ki az összes űrlapot, míg a legmegfontoltabb felvételizőnek ehhez 54 napra volt szüksége. A legbátrabb/legbizonytalanabb/hirtelen ötlettől vezérelt jelentkező 8 perccel a határidő előtt regisztrált.