szerző:
Eduline

November 15-ig lehetett jelentkezni a februárban induló keresztféléves képzésekre, de a felvételi lap leadása után is...

November 15-ig lehetett jelentkezni a februárban induló keresztféléves képzésekre, de a felvételi lap leadása után is van még teendőd. Összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket.

Hiánypótlási felszólítás: december 5.

Ha hiányosan vagy pontatlanul töltötted ki a jelentkezési lapot (az e-felvételinél ezt a rendszer nem engedi), hiánypótlási felszólítást kapsz legkésőbb december 5-ig. A felszólítás postán vagy emailben is érkezhet, ha a jelentkezéskor megadtad az emailcímedet. Hogyan lehet elrontani a jelentkezési lap kitöltését? A leggyakoribb hibákról itt olvashatsz.

A hiányzó adatokat nyolc napon belül kell pótolnod, különben az Oktatási Hivatal érvényteleníti a jelentkezést. Fontos, hogy hiánypótlási felszólítást csak a kötelező adatokról kaphatsz: ha például a pontszámításhoz szükséges nyelvvizsga-bizonyítvány vagy a középiskolai bizonyítvány másolata hiányzik, nem küldenek külön figyelmeztetést.

Új szabályok: így számíthatod ki a pontszámodat

A legfontosabb változás, hogy a magyar nyelv és irodalom, a matematika, a történelem és az idegen nyelv mellett egy természettudományos tantárgy eredményeit is figyelembe kell venni a tanulmányi pontok számításakor. A többletpontok rendszere is változik, az eddigi nyolcvan helyett száz pluszpontot lehet majd szerezni. Az emelt szintű érettségiért járó többletpontok mértéke 40-ről 50-re emelkedik. Mivel legfeljebb két emelt szintű érettségivel lehet többletpontot gyűjteni, ez azt jelenti, hogy kitűnő tanulmányi eredménnyel nyelvvizsga nélkül is meg lehet szerezni a maximális 500 pontot. A pontszámítás új szabályairól szóló hosszabb összefoglalónkat itt olvashatod el.

Azokat a dokumentumokat, amelyeket a jelentkezéskor még nem tudtad mellékelni (például mesterképzés esetén az alapszakos diploma), 2012. január 10-ig kell elküldened.

Ha minden adat megvan, jön a regisztrációs levél

Ha érvényes volt a jelentkezésed, december végéig megkapod a regisztrációs csomagot, amely a jelentkezési lapon megadott adatokat tartalmazza – ezeket kell ellenőrizned, ha valamilyen hibát találsz, az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán kell jelezned.

Az Educatio ügyfélszolgálatának címe: 1122 Budapest, Maros u. 19-21. (telefonon: 189-es hívószám, 1-es nyelvválasztó, 6-os menüpont).

A csomagnak a regisztrációs levél mellett tartalmaznia kell az eljárási díj befizetéséről szóló számlát is – ha még nem fizetted be az alapdíjat, akkor egy sárga csekket küldenek neked. Ha diákigazolványt is igényeltél, arról is kapsz egy csekket.