szerző:
Eduline

Turizmus-vendéglátás, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, gazdaságinformatikus, pénzügy és számvitel - ezek idén a legnépszerűbb szakok a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE).

©

A BGE vette fel idén a legtöbb gazdaságtudományi szakos hallgatót az országban. 2018 szeptemberétől 5 846 elsőéves kezdheti meg tanulmányait az egyetemen. Tavaly az általános felvételin 5 143-an kerültek be a képzésekre, így az idén 14 százalékkal több az újonnan felvett hallgatók száma.

A jelentkezők többsége a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a gazdaságinformatikus, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakokat jelölte meg. 

Itt vannak a ponthatárok: ennyivel lehetett idén bekerülni a legnépszerűbb gazdasági szakokra

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás - ezek a legnépszerűbb gazdasági alapszakok a 2018-as felvételin. Mindegyik több ezer diákot vonzott annak ellenére, hogy ezeken a képzéseken csak az szerezhetett állami ösztöndíjas helyet, aki elérte a magasan meghúzott előzetes ponthatárt.

Az állami ösztöndíjasként bekerült hallgatók száma és aránya is növekedett. 2018-ban a felvett hallgatók több mint fele állami ösztöndíjasként kezdi majd meg tanulmányait az egyetemen.

Minden fontos infó a pótfelvételiről: határidők, feltételek és ponthatárok

Mikor hirdetik meg a képzéseket, hogyan lehet jelentkezni és mikor derülnek ki a ponthatárok? Minden fontos infó a pótfelvételiről. Mikor hirdetik meg a képzéseket? A pótfelvételit képzéseit július 27-én hirdetik meg. Meddig lehet jelentkezni? Egészen augusztus elejéig, augusztus 6-ig jelentkezhettek a pótfelvételiben. Kik jelentkezhetnek?