szerző:
Eduline

Hol tehettek érettségi vizsgát az őszi vizsgaidőszakban? Hogyan tudtok jelentkezni? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Nem sikerült a felvételi, ezért ősszel szintemelő érettségit szeretnék tenni. A középiskolámban azt mondták, ők nem szerveznek vizsgát. Hol kell jelentkezni, és hova kell mennem érettségizni?

Az őszi érettségi időszakban nem minden középiskolában tartanak vizsgákat: a kijelölt intézmények listáját innen tölthetitek le. A jelentkezési lapot a kiválasztott iskolában szerezhetitek be.

Ugyanakkor, ha már megszűnt a tanulói jogviszonyotok, az intézmény nem köteles fogadni a jelentkezéseteket. A jelentkezési lapot ezért beadhatjátok a területileg illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatalban is (az elérhetőségeket itt találjátok), szeptember 5-ig személyesen vagy postai úton. Az űrlapot augusztus közepétől az Oktatási Hivatal oldaláról, az oktatas.hu-ról tölthetitek le. A 2013-as őszi érettségi dátumait itt találjátok, azt pedig, hogy milyen tárgyakból vizsgázhattok, itt nézhetitek meg.