szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány a 2020-as felvételi kapcsán is okozott változásokat - ezeket gyűjtöttük most össze nektek.

Nyelvvizsga pont

Az idei általános felvételin a részvizsga  - szóbeli vagy írásbeli - eredményéből kiállított nyelvvizsga-bizonyítványért is ugyanúgy jár a többletpont, mint a komplex nyelvvizsgáért. Középfokú (B2) bizonyítványért 28 pont, felsőfokú (C1) bizonyítványért 40 pont). Erről még többet itt olvashattok.

Alkalmassági vizsgák

A személyes jelenlétet igénylő vizsgát az egyetemeknek, főiskoláknak lehetőség szerint úgy kell megszervezniük, hogy az ne igényeljen személyes érintkezést, és közben végig biztosítani kell a legalább 1,5 méteres távolságot is. Szakonként, egyetemenként eltérő döntés születhetett a kérdésben, a külön-külön meghatározott szabályokat a Felvin egy kiemelt szövegdobozban olvashatjátok, ha az Egyetemek, főiskolák menüpontban megnyitjátok az érintett szakot. Ezekről egyébként még többet itt olvashattok.

Ponthatárok?

A ponthatárok megállapítási rendje nem módosul, továbbra is az utolsó felvett diák pontszáma lesz a végleges szám az egyes képzéseknél - ezt még korábban Maruzsa Zoltán mondta a felvételi ponthatárokról. Jellemzően a jelentkezők száma és teljesítménye miatt szokott emelkedni vagy csökkenni a ponthatár évről évre.

Azt biztosan lehet tudni, hogy sokkal kevesebben jelentkeztek idén felsőoktatásba, mint az elmúlt években.

Mi a különbség az előzetes és a minimum ponthatárok között?

Mit jelent a minimumponthatár? Mi az az előzetes ponthatár és melyik szakokon húznak ilyet? Mi történik, ha nem éritek el a kijelölt határokat? Itt minden kérdésetekre választ találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!