szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokkal kevesebben jelentkeztek idén felsőoktatásba, mint az elmúlt években. A következő ábrán jól látszanak a különbségek.

Az idei jelentkezőszám nagy mértékben csökkent, ez az elmúlt 19 év negatív rekordja a felvételin.Reggel írtunk róla, hogy 2001 óta nem voltak olyan kevesen a jelentkezők, mint most. Legutóbb hét éve történt hasonló, de az akkori visszaesés sem volt olyan mértékű, mint a mostani: 2013-ban mintegy 15 ezerrel jelentkeztek kevesebben (95 ezren), mint 2012-ben.

©

Több mint húszezer diák szeretne bekerülni az ELTE valamelyik képzésére. Itt megnézhetitek, melyek lettek a legnépszerűbb egyetemek ebben az évben. Az idei felvételin a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karát összesen 6025-en jelölték meg az e-felvételi rendszerében. Erre a karra jelentkeztetek a legtöbben. Itt nézhetitek meg, hogy mely egyetemi karokra jelentkezett idén a legtöbb diák.Összesen 17500-an jelentkeztek osztatlan képzésre 2020-ban, ebből 11719-en jelöltek meg valamilyen képzést első helyen.Erről bővebben itt olvashattok.

A 2020-as felvételin a legnépszerűbb mesterszakok között idén is szerepel a vezetés és szervezés, a nemzetközi tanulmányok és a pszichológia. A top tízes listát itt találjátok.A legfrissebb felvételi statisztikák szerint a 2020 szeptemberében induló egyetemi, főiskolai képzésekre összesen 91 460-an jelentkeztek. Itt nézhetitek meg hogy ez a szám hogyan oszlik el a különböző képzési területek között. A felsőoktatási szakképzés az egyetlen képzésforma, ahová emelt szintű érettségi nélkül is be lehet jutni. Itt megnézhetitek, hogy mennyien jelentkeztek felsőoktatási szakképzésre idén.

Ezeket érdemes lenne a kormányank is átgondolni - végzős diákok levele az érettségiről

Egy alapítványi iskola végzős diákjai fordultak nyílt levélben a köznevelési államtitkárhoz az idei érettségi miatt. Nyílt levelükben fogalmazták meg a jelenlegi javaslathoz kapcsolódó problémáikat és megoldási lehetőségekről is írnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!