szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételi szigorítás miatt vajon többet választották a felsőoktatási szakképzést? Ez az egyetlen képzésforma, ahová emelt szintű érettségi nélkül is be lehet jutni. Megnéztük a friss felvételi adatokat.

Ahogy arról már sokszor írtunk nektek, 2020-ban úgy lehet bekerülni egyetemre, főiskolára emelt szintű érettségi nélkül, ha felsőoktatási szakképzési szakot jelöltök meg. Tavaly nyáron arra számítottunk, ezt a kiskaput sok jelentkező ki fogja használni idén. A 2020-as keresztféléves felvételin még az alapszakra jelentkezők száma is megduplázódott az előző évhez képest. Ez a lelkesedés azonban a rendes felvételire alábbhagyott.

Több, mint húszezer felvételizővel kevesebb lett az jelentkezők száma a tavalyihoz képest. A csökkenés a felsőoktatási szakképzések esetén is érezhető. A következő táblázatban megnézhetitek, az elmúlt évek statisztikáit:

Általános felvételi éve Jelentkezők száma a felsőoktatási szakképzésekre
2020 9893
2019 11075
2018 10421
2017 9897

Összesen 9893-an jelöltek meg valamilyen felsőoktatási szakképzést a 2020-as felvételin, közülük első helyen mindössze 5132-en. A felvételizők tehát nem használták ki jobban az egyetemre való bejutást a szigorítás miatt sem.

Friss lista: ez a tíz legnépszerűbb szak a 2020-as felvételin

Megjelentek a felvételi statisztikák. Mutatjuk, hogy hányan jelentkeztek a 2020-as felvételin valamilyen alapképzésre, és hogy ezek közül mely szakok a legnépszerűbbek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!