szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elindult a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka. Kikre vonatkozik a hiánypótlási felszólítás, és kik nem kapnak levelet a hiányzó dokumentumokról? Most összeszedtünk minden fontos infót az utólag feltöltött dokumentumokról.

Legkésőbb december 26-ig általános tájékoztatást kaptok az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Ezen felül legkésőbb 2020. január 3-ig a hiányos jelentkezést benyújtó felvételizők a jelentkezéskor megadott e-mail címükre felszólítást is kapnak a pótlásról.

Ha most felvételiztetek, ügyelnetek kell arra, hogy az összes, a pontszámításhoz szükséges dokumentumot mielőbb benyújtsátok. A jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumokat az e-ügyintézés során töltitek fel az E-felvételiben. Arról, hogy milyen dokumentumokért kaphattok pluszpontot, itt olvashattok el mindent.

Nem mindenki kap erről levelet

Nem minden dokumentum hiánya esetén kaptok hiánypótlási felhívást: ilyen például a többletpontra jogosító igazolás. Ennek oka, hogy mindenki egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok figyelembevételével kívánja a pontszámítást, ezért ennek alapján kell figyelnie az ahhoz szükséges dokumentumok beküldésére.

Meddig van idő feltölteni a dokumentumokat?

Amennyiben a hiányt legkésőbb a hiánypótlási felszólításban megadott határidőn belül (vagy a kézhezvételkor rendelkezésre még nem álló dokumentumok esetében legkésőbb 2020. január 9-ig) nem pótoljátok, jelentkezési kérelmeteket a rendelkezésre álló adatok és dokumentumok alapján bírálják el, vagy az eljárást megszüntethetik.

Ha kérdésetek vagy technikai problémátok van a felvételivel kapcsolatban, azzal a Felvi ügyfélszolgálatát érdemes felkeresnetek. Decemberben azonban az ügyfélszolgálat sem a megszokott rend szerint üzemel. Mutatjuk az ünnepi nyitvatartást.

Felvételizők, figyelem! Decemberben ünnepi nyitvatartás szerint működik a Felvi ügyfélszolgálata

Ha kérdésetek vagy technikai problémátok van a felvételivel kapcsolatban, azzal a Felvi ügyfélszolgálatát érdemes felkeresnetek. Decemberben azonban az ügyfélszolgálat sem a megszokott rend szerint üzemel. Mutatjuk az ünnepi nyitvatartást.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.