szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az őszi érettségire készültök, de már elegetek van a tankönyvekből, jegyzetekből és magolásból? Most ajánlunk négy olyan appot, ami sokat segíthet a történelem, matematika, angol és német érettségire való felkészülésben.

Az alkalmazások célja, hogy az elmúlt 14 év vizsgáiból összeválogatott feladatok segítségével felkészítsenek a középszintű érettségikre.

Történelem

Az alkalmazás az érettségiben található rövid választ igénylő feladatokra fókuszál, és ezekből a feladatokból állít össze 50 pontos teszteket. A feladatokat tetszőleges sorrendben tölthetitek ki, és a kitöltést bármikor újrakezdhetitek. Egyes feladványokhoz forrásokat is kaptok – ezeket a képernyő közepén találjátok egy jobbra-balra mozgatható sávban. Az alkalmazás a befejezett tesztekről statisztikát vezet.

Matematika

Ebben az app-ban olyan 30 pontos teszteket tölthettek ki, amelyek a matek érettségi első részéhez hasonlítanak. A legtöbb feladatnál megnézhetitek a magyarázatokat és a megoldáshoz szükséges képleteket is. A töri alkalmazáshoz hasonlóan ebben az app-ban szintén tetszőleges a feladatok kitöltési sorrendje, illetve a befejezett tesztsorok pontszámaiból statisztika készül.

Angol és német

Ezekben az alkalmazásokban kiválaszthatjátok, hogy az angol vagy a német érettségi melyik részére szeretnétek készülni. Külön-külön feladatlapokat kérhettek az olvasott szövegértés, a nyelvhelyesség és a hallott szöveg gyakorlásához, de akár kombinált feladatsorokat is kitölthettek.

Egy-egy kombinált feladatlap az érettségihez hasonlóan tíz feladatból áll – négy olvasott szövegértésből, és három-három nyelvhelyességből, illetve hallott szövegértésből. Ezeknek az eredményeit az alkalmazás az érettségi pontozási rendszere szerint számolja – az olvasás és a hallott szövegértés 33-33 pontnak, míg a nyelvhelyességi rész 18 pontnak felel meg. Az app itt is külön statisztikákákat készít a különböző vizsgarészek eredményeiről.

Az angol alkalmazást innen tudjátok letölteni, a németet pedig ide kattintva érhetitek el.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.