szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rétvári Bence államtitkár megerősítette, a Szinyeiben érettségiző diákok megkaphatják bizonyítványukat, amint letették a sikeres különbözeti vizsgájukat.

Ahogyan azt korábban mi is megírtuk, a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban jogszerűtlenül érettségizett diákokról, most a kormányzat is megerősítette: eredményüket nem semmisítették meg, érvényben tartják, majd bizonyítványként ki is adják, amint az érintett diákok letették a sikeres és hiányzó osztályozó vizsgát.

A témával kapcsolatban írásban tett fel kérdéseket az Emberi Erőforrások Minisztériumának Arató Gergely országgyűlési képviselő.

Rétvári Bence államtitkár válaszában azt írja: "a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban az érettségi során olyan tanulókat is engedtek érettségizni, akiknek erre nem volt jogosultságuk, ami egyértelműen az intézmény és az intézményvezető felelőssége, ezért a vezetői megbízása visszavonásra került". A diákok a történtek miatt idén már nem kerülhettek be a kiválasztott felsőoktatási intézménybe.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Megerősítette az államtitkár: nem érettségiztethet a következő tanévben a Szinyei Merse Pál Gimnázium

Nem érettségiztethet a következő tanévben a Szinyei Merse Pál Gimnázium - mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára vasárnap az MTI-nek.