szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Július 12-ig változtathattok a 2019-es felsőoktatási felvételin megjelölt szakok sorrendjén – érdemes alaposan átgondolni a döntést, sorrendet módosítani ugyanis csak egy alkalommal lehet.

„A szakok sorrendje az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában rendezhető át, az egyes jelentkezési helyek mellett található nyilak segítségével, majd a Mentés gombbal kell rögzíteni a változtatásokat. Az így létrejött módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, a feldolgozás állapotát pedig a Kérelmek menüpontban lehet nyomon követni. Ameddig a kérelmet fel nem dolgozzák, addig az eredeti sorrend látható az E-felvételi érintett menüpontjaiban (Jelentkezések és pontszámok, Sorrendmódosítás), az új sorrend az elbírálást követően jelenik meg az E-felvételi felületén” – hívja fel a figyelmet a Felvi.hu.

Kiemelik: csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, új képzést ilyenkor már nem lehet megjelölni. „Kivéve ha a már meglévő jelentkezési hely finanszírozási párját szeretné valaki felvenni – azaz ha jelentkezéskor csak az állami ösztöndíjas formát jelölte meg, lehetősége van a költségtérítéses párját is hozzáadni. (Ezt érdemes időben – és még a sorrendmódosítás előtt – megtenni, addig ugyanis nem lehet a sorrendet sem módosítani, amíg a finanszírozási pár be nem kerül a jelentkezések közé.)” – írják.

A Felvi.hu-n található tájékoztatás szerint az E-felvételiben beadott kérelmek feldolgozása néhány napot is igénybe vehet, ezzel kalkulálni kell. „Vagyis amíg a finanszírozási pár felvételére vonatkozó kérelmet nem bírálják el (nem kerül be a jelentkezések közé), addig a jelentkező nem tudja leadni a sorrendmódosításra vonatkozó kérelmét sem, illetve fordítva is igaz: ha valaki sorrendet módosított, és utána szeretné hozzáadni egy finanszírozási párt valamely jelentkezési helyéhez, meg kell várnia, amíg a sorrendmódosító kérelmét elbírálják és megjelenik az új jelentkezési sorrendje. Egyszerűbb a helyzete annak, aki csak egy meglévő jelentkezése finanszírozási párját szeretné felvenni: annak hozzáadásakor meg tudja adni, hogy hányadik helyre kerüljön a sorrendjében (vagyis emiatt nem kell külön sorrendmódosító kérelmet beadnia)” – emelik ki.

A sorrendmódosításról érdemes elolvasni a teljes Felvi-tájékoztatót, ezt itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!