szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor derül ki, melyik egyetemre vagy főiskolára kerültök be a 2019-es felvételin?

A különböző szakokon – a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével – várhatóan 2019. július 24-én határozzák meg a ponthatárokat.

Vagyis július végén derül ki, hogy melyik egyetemre vagy főiskolára kerültök be.

Felvételizők, figyelem! Itt nézhetitek meg, hány pontotok van összesen

Már csak egy hónap van hátra a tavaszi ügyintézési időszakból. De hol nézhetitek meg, hogy milyen pontokkal számolhattok az egyes jelentkezési helyeken? Itt a válasz.

Mi az a besorolási döntés?

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre besorolási döntést hoz, erről pedig elektronikus levélben értesít benneteket legkésőbb 2019. augusztus 5-ig. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető majd le. A besorolási döntésben megállapítják, hogy – a felvételi jelentkezési kérelmében megjelölt és rangsorolt képzések közül – mely szak esetében értétek el a felvételhez szükséges ponthatárt.

A 2019-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.