szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma 8.00 órától rendezik az olasz nyelv írásbeli vizsgáit. Hányan vizsgáznak ma az országban?

Olasz nyelvből középszinten 121 helyszínen 458 vizsgázó, emelt szinten 20 helyszínen 288 vizsgázó érettségizik. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos - írja az Oktatási Hivatal.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az esernyőkről és az olvasásról szóló feladatokat is kaptak a diákok a mai olaszérettségin

Ma reggel az olaszérettségivel zárul az idei szezon. A diákok négy feladatot kaptak az írásbeli első, szövegértési feladatsorában. Egy interjúról és magáról az olvasásról is kaptak szöveget a vizsgázók idei olaszérettségin.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál segédeszköz nem használható). Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján javítják és értékelik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!