szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Véget ért a mai emelt szintű informatikaérettségi, ezekkel a vizsgákkal folytatódik a mai nap.

Az informatika gyakorlati vizsga 240 perces volt, a diákok összesen 120 pontot szerezhettek.  A gyakorlati vizsgán témakör a szövegszerkesztés, a prezentációkészítés, a grafika és a weblapkészítés, a táblázatkezelés, az adatbáziskezelés, az algoritmizálás, az adatmodellezés is - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Hogyan pontozzák a viszgát?

Az értékelés központi javítási-értékelési útmutató alapján történik. A javítási-értékelési útmutató tartalmazza a feladatok részletes megoldásait, annak lehetséges változatait, az egyes megoldásrészekre adható részpontszámokat, annak lehetséges bontását. A témakörök szerinti érékelési arányok a következők: szövegszerkesztésre , prezentáció, grafika, weblapkészítésre 30 pontot, táblázatkezelésre 15, adatbázis-kezelés 30, algoritmizálásra és adatmodellezésre pedig 45 pontot kaphatnak a vizsgázók.

Milyen lesz a szóbeli vizsga?

Az emelt szintű szóbeli vizsga központi tételsor alapján zajlik. Milyen tételek lesznek idén? Itt megnézhetitek a teljes listát.

Itt vannak a 2019-es emelt szintű érettségi témakörei informatikából

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2019-es emelt szintű informatikaérettségi segédanyagait - itt találjátok azokat a témaköröket, amelyeknek az ismeretét a szóbeli vizsgán ellenőrzik a tanárok.

A mai vizsgák még nem éretek véget, latinból és héberből 14 órától érettségiznek a diákok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!