szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még van pár hét az idei érettségi szezon kezdetéig, viszont a felkészülés az utolsó szakaszához ért. Emelt szinten érettségiztek történelemből vagy csak szeretnétek biztosak lenni az új fogalmakban? Ez a négy dokumentum nagy hasznotokra lehet.

Az utolsó hetekben nem véletenül mondják azt, hogy szervezetten kell tanulni, hiszen a kevés idő és a rengeteg tétel sosem lesz egyensúlyban. Azonban, ha ti is szerettek fejben mindent összerakni, akkor ez a négy dokumentum segíthet.

Mivel az érettségi felépítése átalakult, így nem feltétlenül van szükség a lexikális tudásra, azonban a rendszerek átlátására annál inkább. Ha ezeket az adattárakat átolvassátok és egy adott témához kapcsolódó fogalmakat, személyeket megtanuljátok és memorizáljátok, illetve el tudjátok helyezni térben és időben, akkor az esszéknél kifejezetten könnyű dolgotok lesz. Ugyanis nem szabad megfeledkezni arról, hogy mikre kaphattok pontokat a kifejtendő feladatok során.

A következő négy érettségi adattár pedig a középiskola négy évéhez kapcsolódóan, illetve a történelem könyvek tematikájához kapcsolódva összefoglalja a fontosabb évszámokat, fogalmakat és személyeket.

Itt nézhetitek meg a kilencedikes tananyaghoz kapcsolódó adatokat, itt a tizedikes adatokat és fogalmakat, ezen a linken a tizenegyedikes és végül a tizenkettedikes adatokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!